توصیه ها
امروزه روي پشتبام بيشتر خانههاي قديميساز ميتوانيد کولرهاي آبي و کانالهاي مربوط به آن را ببينيد.
در کولر آبي، سرما با استفاده از تبخير قطرات بسيار ريز آبي که با هوا آميخته شده، توليد ميشود. اين نوع کولرها براي نقاطي که آب و هوايي خشک دارند، مناسباند اما استفاده از آنها در مناطقي که رطوبت بالايي دارند (مثلا در شهرهاي شمالي و جنوبي که شرجي هستند)، چندان مناسب نيست.
کولرهاي آبي اگرچه مزايايي دارند، مضراتي هم دارند که به نظر ميرسد با توجه به آنها يا بايد کولرهاي گازي را جايگزينشان کرد يا اصول بهداشتي و ايمني آنها را به طور کامل به اجرا درآورد.
مشکل اصلي کولرهاي آبي که به ويژه در روزهاي آلودگي هواي تهران بيشتر به چشم ميآيد، اين است که کاملا در معرض گرد و خاک و هواي آلوده است و از اين طريق، آلودگيها و عوامل بيماريزا (باکتريها، ويروسها و قارچها) به راحتي وارد خانه ميشوند.
اکثر افرادي که از کولر آبي استفاده ميکنند، در طول تابستان دچار سردردهاي موقت، گرفتگي بيني، گلودرد، عطسه و سرفه ميشوند و اين به علت آلودگيهاي ناشي از اين سيستم خنککننده است. پوشال کولرها مملو از گرد و غبار و قارچ است و از آنجا که رطوبت دارد و آفتاب نيز به داخلش نميتابد، اين عوامل با جريان هوا به داخل خانه راه مييابند.
اين موضوع به ويژه در شهرهاي آلودهاي نظير تهران که ذرات معلق در هوا بيشتر است، شديدتر است.
- توصيه به آنهايي که از کولر آبي استفاده ميکنند
1) هر سال پوشال کولرتان را عوض کنيد يا خوب آن را بشوييد. سطوح داخلي و کف کولر نيز بايد کاملا تميز شود.
2) به آب مخزن کولر، محلول ضدعفونيکننده سانوسيل اضافه کنيد.
3) پس از شستشو و قبل از روشن کردن کولر، به مدت چند دقيقه، تنها پمپ آب را روشن کنيد تا پوشالها کاملا خيس شود.
4) برقگرفتگي شايعترين خطري است که موقع راهاندازي کولرهاي آبي، صاحبخانهها را تهديد ميکند. يادتان باشد که اين کولرها کاملا مرطوباند و اين رطوبت به تشديد برقگرفتگي کمک ميکند.
5) بدنه کولر فلزي است و سيمپيچي آن کمي مبهم. پس تعمير آن را به دست متخصصان بسپاريد و هرگز براي تعمير آن تنها به پشتبام نرويد.
6) اگر تازه به خانهاي اسبابکشي کردهايد، قبل از تعويض پوشال کولر با يک فازمتر بدنه کولر را چک کنيد تا برق نداشته باشد و پيش از هر اقدام ابتدا برق ساختمان را قطع کنيد.
7) حتيالامکان کانالکشي کولرهاي آبي را از کوتاهترين مسير انجام دهيد و اگر کانالهاي کولر خارج از ساختمان است، به وسيله عايقکاري از گرم شدن کانالها و به هدر رفتن سرما جلوگيري کنيد. براي جلوگيري از تابش مستقيم آفتاب روي کولر نيز سايباني روي آن نصب کنيد.
8) در طول روز تا حد ممکن از دور کند کولر استفاده کنيد و بهطور مداوم آن را روشن نگه نداريد.
منبع : روزنامه سلامت
-استفاده از سایبانی با جنس عایق و حتی المقدور با روکش آلومنیومی مناسب ، (مشروط بر اینکه سایبان مذکور فاقد هرگونه پوشش در اطراف یا لبه ، با هرجنس که مانعی برای هوارسانی به کولر باشد ) هوایی مطبوع برای شما فراهم می کند
سایبان کولر آبی
- بازدید: 1836